LEKKER GESLAPEN

naam: M.J. (Rien) van Grunsven (54)

kandidaat: nummer 1 op de lijst 'Rosmalens Belang'

politieke functie: wethouder (portefeuille: financiën, economische zaken en milieu)

vorig beroep: assistent-accountant

“De nacht voor de verkiezingen heb ik niet gedroomd. Ik heb lekker geslapen en ben op tijd wakker geworden. Om half elf ben ik samen met mijn vrouw gaan stemmen, in het cultureel centrum De Bron, bij ons in Rosmalen.

Op het stembureau heb ik meegedaan aan een enquête van de universiteit. Daarna heb ik een wandeling gemaakt door Rosmalen, uiteraard om mijn gezicht te laten zien aan de kiezers. Het deed me goed dat zo veel mensen me vol enthousiasme succes toewensten. Ik heb me onderweg wel geërgerd aan de verkiezingsborden. Geheel tegen de gemaakte afspraken in waren er allerlei affiches over elkaar heen geplakt, vreselijk. Onze affiches waren op die borden helemaal niet meer te zien. Gelukkig hingen ze nog wel overal aan de lantaarnpalen. Tussen de middag heb ik een stokbroodje gegeten en heb ik een bezoek gebracht aan het stembureau in het verzorgingstehuis De Anneborch.

Daarna moest ik als wethouder en dus als commissaris van de Bossche Investeringsmaatschappij naar een vergadering van de Kamer van Koophandel. Voor het diner ben ik nog door een aantal straten in Den Bosch gelopen, voor de sfeer en mijn pr. De hele dag was ik rustig, maar 's avonds had ik toch een beetje last van zenuwen, zeker in het Theater aan de Parade, waar de uitslag bekend werd gemaakt. De camera's waren daar voortdurend op me gericht. Ik dronk er een Seven-up. Aan het einde van de avond volgden een paar pilsjes, in café September - thuis in Rosmalen, op vertrouwde bodem.''

    • Guido de Vries