GEWOON EEN ARBEIDER

naam: M. (Mariolande) Gareman (34)

kandidaat: zevende op de SP-lijst in Zoetermeer

politieke functie: geen

beroep: huisvrouw, part time werkzaam in kinderopvang

“Ik ben zo'n anderhalf jaar actief in de partij. Ik had al drie keer gestemd op de SP, maar lid worden was er nooit van gekomen. Totdat er een actie kwam van de SP om een speelplaats te behouden in de wijk waar ik woon. Daar was ik heel actief in. Dat is kennelijk opgevallen bij het bestuur. Ik was heel erg verbaasd toen ik ineens gebeld werd door iemand van het bestuur of ik me kandidaat wilde stellen voor de raad. Ik zou zo honderd mensen kunnen noemen die dat beter kunnen. Ik vond mezelf niet iemand om op de voorgrond te treden. Maar mijn man zei dat ik het gewoon moest doen.

“Ik heb ook wel ervaring met acties bij de vakbond. Ik heb bij V & D een staking georganiseerd tegen de verruiming van de winkelsluitingstijden. Tot die tijd had ik altijd PvdA gestemd - ik kom uit een PvdA-gezin - maar dit was een plan van de PvdA. Ik dacht: hoe kan dat nou? Ik ben toch ook een arbeider? Dat vond ik zo'n afknapper. Toen ben ik SP gaan stemmen. D66 en GroenLinks zijn me te vaag. Marijnissen vind ik heel goed. Dat is gewoon iemand uit het volk, een lasser, niet zo iemand die nooit iets heeft meegemaakt, een mooi jasje krijgt en zijn zakken vult.

“In de raad wil ik me vooral met jeugdbeleid bezighouden, maar milieu vind ik ook heel belangrijk. Het raadswerk is wel iets heel anders dan actievoeren. Maar de SP is altijd ook buiten de raad actief. De SP is altijd in de wijken bezig. In de afgelopen periode is een aantal SP-raadsleden afgeknapt, ja. Ik hoop niet dat dat met mij zal gebeuren. Ik krijg in ieder geval veel steun van mijn gezin en van de partij.”

    • Peter de Bruijn