Gabor Szabo

“Oud Geld is een dure serie”, zegt producente Elise van Meeteren van ID TV. “En niet alleen omdat drama duur is. Dit soort mensen loopt niet in C&A-jurkjes.” Dat betekent dat er soms beknibbeld moet worden. Bijvoorbeeld op aantallen figuranten, camera's en locaties. Maar soms móet er gewoon geld tegenaan.

Bijvoorbeeld tijdens de scène waarin jongste dochter Pup van haar vader een gouden ketting kreeg. Vader zegt dan: “Hij is zoveel waard, en dat heb ik laten uitrekenen, dat je altijd, waar ter wereld je ook bent, thuis kunt komen.” “Die scène was zo emotioneel voor de acteurs”, zegt Van Meeteren, “dat ik een extra camera gewoon nodig vond. Op die manier konden we de emoties van beide acteurs tegelijk registreren. Dan hoeft het niet twee keer te worden opgenomen.” Op de foto beoordeelt cameraman Gabor Szabo een standpunt voor de camera tijdens opnames voor een nieuwe reeks Oud Geld afgelopen zondag in het stadhuis van Leiden. (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)

WM-Fieber. De geschiedenis van het WK Voetbal. Afl.: Das Wunder von Bern (1954). Duitsland wint met 3-2 van favoriet Hongarije. Morgen, ZDF, 14.30-15.15u.