Voorstel B en W biedt Emmen weer perspectief

EMMEN, 4 MAART. Het dreigend faillissement van voetbalvereniging Emmen lijkt afgewend. Het college van burgemeester en wethouders van de Drentse gemeente heeft voorstellen gedaan die de noodlijdende club uit de eerste divisie perspectief bieden. De gemeenteraad moet morgen zijn goedkeuring verlenen aan het voorstel.

Het college stelt de raad voor om het stadion aan de voetbalclub over te dragen voor een symbolisch bedrag en de betaald voetbal organisatie (BVO) een afkoopsom 1,25 miljoen gulden te schenken voor onderhoud. In het voorstel staat de gemeente garant voor een bedrag van twee miljoen gulden bij de erfpachtconstructie. Op die manier kan de club een lening afsluiten bij de bank waardoor de liquiditeitspositie van de BVO verzekerd is. (ANP)