Trenet krijgt hoogste Franse onderscheiding

PARIJS, 4 MAART. De Franse chansonnier Charles Trenet (84) is gisteren door de Franse president Jacques Chirac benoemd tot commandeur in het Légion d'Honneur, de hoogste Franse onderscheiding. De filmactrice Michèle Morgan (78) werd 'grand officier' in de Nationale Orde van Verdienste.

Ook de zangeres Sheila kreeg een onderscheiding. Chirac noemde Trenet, die zestig jaar geleden zijn debuut maakte naast Edith Piaf, 'de vader van het Franse chanson'. 'Le fou chantant' (de zingende gek) zong liedjes als Je chante, Y a d'la joie, Fleur bleue, La mer en Douce France. Enkele jaren geleden nam hij nog een cd op. Ook Morgan debuteerde zestig jaar geleden in Quai des Brumes. Beroemde rollen speelde zij in Deux tickets pour Londres, Premières désilusions en Fabiola.