Selectie; Radio

En Suite: Ariodante. Opnamen van delen uit Händels opera Ariodante (1753) met o.a. Anne Sofie von Otter, Lynne Dawson en Ewa Podles met koor en orkest van Les Musiciens du Louvre onder leiding van Marc Minkowski. Radio 4, 18.00-19.00u.

De Schatkamer. Portret van de omstreden landschapsarchitect Adriaan Geuze (37) die al tien jaar zijn eigen bureau heeft. Zijn projecten, zoals het nieuwe Schouwburgplein in Rotterdam, de stadswijk Leidsche Rijn en Vaphorst, een nieuwe stadswijk in Amersfoort, roepen discussie op. Maar hij wil ook de TGV bovengronds aanleggen, en een wijk op de kust bij Hoek van Holland. Morgen, Radio 5, 14.02-14.45u.

Weldenkende Mensen. Discussie onder leiding van Anil Ramdas over de rol van de slavernij in de Nederlandse geschiedenis. Aanleiding is de première op 5 maart van de Amerikaanse speelfilm Amistad van Steven Spielberg.