Rudolf van den Berg

Foto: Voor regisseur Rudolf van den Berg is het even wennen, op de set van Oud Geld. Het is zijn eerste televisiedrama. Hij heeft meer ervaring met film - hij regisseerde o.a De Avonden, Zoeken naar Eileen, De Johnsons, en The Cold Light of Day. “Anders dan bij een speelfilm, is hier de plotontwikkeling minimaal. Heel veel scènes doen er inhoudelijk niet veel toe, het gaat allereerst om de karaktertekening. Dat maakt het vaak moeilijk om de kijker nieuwsgierig te houden. Zodra een situatie spannend wordt, kiest het scenario voor een andere verhaallijn.

Bij een speelfilm kan je veel moeilijker om een crisis heen, daar moet je een knoop oplossen. Toch heeft deze dramaturgie ook zijn voordelen. Omdat de voortgang van het verhaal relatief weinig aandacht vraagt, kan ik lekker freaken: improviseren op onbeduidende details.'' Op de foto v.l.n.r. Mark Rietman (Kiet), regie-assistente Annemarie Mooren, Carly Wijs (Sonja) en Rudolf van den Berg. (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)