Ronaldo bezorgt Inter overwinning op Schalke

ROTTERDAM, 4 MAART. Een doeltreffende uithaal van Ronaldo heeft Internazionale gisteren de overwinning (1-0) bezorgd op Schalke 04. Na een flitsende combinatie met de Franse international Djorkaeff maakte de Braziliaan in de zeventiende minuut het enige doelpunt in het eerste kwartfinaleduel van het toernooi om de UEFA Cup. Vorig jaar stonden de Italiaanse en Duitse ploeg tegenover elkaar in de eindstrijd. Schalke won toen na strafschoppen.

Ronaldo werd gisteren geschaduwd door mandekker De Kock, die al in de tweede minuut een gele kaart kreeg na een charge op de Braziliaan. Beiden kennen elkaar nog uit de Nederlandse competitie. Ondanks een redelijke wedstrijd van De Kock, zette Ronaldo hem een paar keer lelijk voor schut. Zeker toen hij de verdediger na rust met één passeerbeweging twee keer door de benen speelde.

De Kock stond bij het doelpunt aan de grond genageld, maar weigerde zichzelf na afloop verwijten te maken. “Ronaldo is een speler van wereldklasse. Hij draaide goed van me weg en bleek vervolgens zeer snel op de eerste meters. Er was weinig meer aan te doen”, zei de oud-speler van Roda JC die in de return over twee weken wegens een schorsing.

Schalke had grote delen van de wedstrijd het betere van het spel. Met name spits Eijkelkamp, één van de drie Nederlanders in het basiselftal, maakte een sterke indruk. Hij vormde een voortdurende plaag voor de Inter-defensie en werd door een Italiaanse tv-commentator zowaar vergeleken met de voormalige topvoetballer Van Basten. Schalke-spits Max kreeg voor rust de beste kans, maar zijn kopbal belandde op de paal.

Ook Lazio Roma kwam op eigen veld niet verder dan een 1-0 overwinning. Tegen AJ Auxerre, in de vorige ronde de bedwinger van FC Twente, maakte invaller Casiraghi het enige doelpunt van de wedstrijd, dertig seconden nadat hij in het veld was gekomen.

Ook in het duel tussen Atlético Madrid en Aston Villa viel slechts één doelpunt. Die kwam op naam van de Italiaan Vieri, die Atlético in het eigen Vicente Calderon-stadion vlak voor rust vanaf de strafschopstip op voorsprong bracht. De penalty was toegekend na een overtreding van verdediger Taylor op schaduwspits Caminero.