Lijsttrekker D66 in Loon op Zand weg

LOON OP ZAND, 4 MAART. De fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Loon op Zand, J van Gorkum, heeft zich gistermiddag teruggetrokken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij deed dit omdat zijn zoon in opspraak was gekomen door het overplakken van een aantal verkiezingsborden. Ook werd zijn zoon door een kandidaat-raadslid van GroenLinks/PvdA beschuldigd van het vernielen van enkele borden van GroenLinks/PvdA.

Volgens Van Gorkum had hij zijn zoon vorige week tijdens de vakantie opdracht gegeven alle verkiezingsborden van de gemeente te overplakken met affiches van D66. “Ik had nog affiches liggen van vier jaar geleden en het leek ons leuk om alles groen te maken. Het was een ludieke actie, maar ik heb het fout ingeschat.”

Er kwam met name kritiek van GroenLinks/PvdA op de actie van de familie Van Gorkum. Omdat D66 een lijstverbinding met GroenLinks/PvdA heeft, wenste Van Gorkum zich na mislukte bemiddelingspogingen niet meer verkiesbaar te stellen. Volgens de afgezwaaide fractievoorzitter van D66 heeft zijn zoon zich overigens niet schuldig gemaakt vernieling van verkiezingsborden. Van Gorkum, sinds acht jaar raadslid, stond derde op de lijst.