Coopers' omzet stijgt 15 pct

AMSTERDAM, 4 MAART. De firma Coopers & Lybrand (accountants, management consultants en belastingadviseurs) heeft vorig jaar zijn omzet met 15 procent zien stijgen naar 858 miljoen gulden. In een toelichting op de gisteren verschenen jaarcijfers zei bestuursvoorzitter Cees van Luijk dat hij verwacht dat Coopers dit jaar de grens van 1 miljard gulden zal doorbreken.

De winst voor belasting nam met 64 procent toe tot 95 miljoen gulden. “We hebben op dit moment eigenlijk maar één echt probleem”, zei Van Luijk. “En dat is het werven van nieuw personeel.” Het is het enige terrein waarop Coopers in 1997 de uitgaven moest verhogen. Van Luijk verwees naar minister Melkert (sociale zaken) die zich dit weekend in het Financieele Dagblad bezorgd uitliet over de toenemende tekorten op de arbeidsmarkt. Over de beoogde fusie met Price Waterhouse wilde Van Luijk niet meer kwijt dan dat er wordt gewacht op toestemming van Brussel.