Ajax -Spartak Moskou: 1-2

Twee fraaie doelpunten van de Russische spits Shirko - in de 26ste minuut na een briljante hakbal van Ketsjinov op Bouznikin en in de 52ste minuut op aangeven van invaller Tsimbalar en middenvelder Titov - bezorgden Ajax een hopeloze 2-0 achterstand in het duel met Spartak Moskou.

Pas toen Oliseh na een aanval die dood leek te bloeden op de achterlijn toch nog Gorré kon bedienen, wist Arveladze de Russische keeper Filomonov in de 57ste minuut eindelijk te passeren: 1-2. Die treffer leidde een opwindende fase in en de Georgische spits van Ajax claimde een minuut later een penalty, toen libero Ananko hem onreglementair leek te hebben gestuit.

De Oostenrijkse arbiter Benkö zag in de buiteling van Arveladze echter een schwalbe en gaf hem een gele kaart. Het doelpunt van Ketsjinov in de 84ste minuut werkte als een mokerslag op het toch al broze moreel van Ajax.

    • Robèrt Misset