Vriesekoop bij NK tafeltennis hoger geplaatst

NIEUWEGEIN, 3 MAART. Bettine Vriesekoop is bij het NK tafeltennis, komend weekeinde in Utrecht, als tweede geplaatst. De tafeltennisbond (NTTB) beloonde hiermee het protest van de hoogst genoteerde Nederlandse op de wereldranglijst. Aanvankelijk was de 36-jarige Vriesekoop, zeer tegen haar zin, slechts als vierde ingeschaald. Gerdie Keen voert de plaatsingslijst aan.

Vriesekoop won onlangs in Moskou de Open Russische kampioenschappen en was vorige week stomverbaasd toen zij kennis nam van de plaatsingslijst. De veterane drong bij de NTTB aan op een herziening. De bond gaf gehoor aan dit verzoek na een “kritische blik” op de uitslagen van de afgelopen maanden. Vriesekoop neemt deel aan het NK ter voorbereiding op het EK, volgende maand in Eindhoven. (ANP)