Toekomst Emmen ongewis

EMMEN, 3 MAART. De gemeente Emmen zoekt naar mogelijkheden die het voortbestaan van voetbalvereniging Emmen garanderen. De eerstedivisieclub staat na dertien jaar aan de vooravond van een faillissement. Alleen de gemeenteraad kan voorkomen dat de club ten onder gaat. Aanleiding voor het dreigende faillissement zijn de wijzigingen van de voorwaarden bij de overdracht van stadion De Meerdijk door de gemeente aan de enige betaald voetbal organisatie (BVO) uit Drenthe.

Het gemeentebestuur wil dat er aan het einde van de erfpachtperiode geen vergoeding wordt betaald voor de tribunes, de gebouwen en andere opstallen, waardoor die in handen blijven van de gemeente. De voetbalclub verkeert in ernstige financiële nood en kan de banken geen onderpand bieden voor de noodzakelijke lening.

Het college van B en W riep gisteren een spoedzitting bijeen om te bekijken of een nieuw voorstel het voortbestaan van de club kan garanderen. “We zullen ons huidige voorstel in ieder geval moeten bijstellen”, zei burgemeester P. van der Velden. “Emmen heeft geen extra geld voor de BVO in de kast liggen maar we willen ons wel maximaal inspannen om te zien of we bijvoorbeeld meer risico willen lopen. We willen in elk geval met een voorstel komen dat de banken over de streep kan trekken om verder met de BVO in zee te gaan”.

De gemeenteraad van Emmen zou aanvankelijk vanavond een beslissing nemen. B en W vinden echter dat er meer tijd moet komen om tot een gedegen voorstel te komen. Om de raad tijd te geven zich daarop te bezinnen is voor donderdagavond een extra raadsvergadering gepland. Pas dan zal een definitief besluit over de toekomst van de club worden genomen. (ANP)