Texas Utilities naar Engeland

LONDEN, 3 MAART. Texas Utilities, een groot Amerikaans energiedistributiebedrijf, heeft gisteren een bod van 4,3 miljard pond sterling (ruim 14 miljard gulden) uitgebracht op de Britse Energy Group. Daarmee is het eerdere bod van concurrent PacifiCorp overtroffen.

Texas Utilities kondigde aan dat de directie, als de overname lukt, meteen een van de dochterbedrijven van de Energy Group voor 2,3 miljard dollar (ruim 4,6 miljard gulden) wil verkopen aan de investeringsbank Lehman Brothers. Het gaat hier om de Peabody Holding, de grootste Amerikaanse steenkolenproducent.

Het in Dallas gevestigde Texas Utilities houdt de rest van de Energy Group in eigen beheer, inclusief de grootste Britse elektriciteitsproducent Eastern Group met 3,1 miljoen afnemers ten noord-oosten van Londen. (AP)