Rockacademie in Tilburg

TILBURG, 3 MAART. De rockacademie in Tilburg opent september volgend jaar de deuren voor haar eerste studenten. Het is de bedoeling dat de eerste hbo-opleiding voor popmuzikanten in Nederland begint met 50 tot 60 leerlingen, zo'n vier jaar later moeten er 500 tot 600 studenten zijn.

Dat werd gisteren duidelijk bij de ondertekening van de overeenkomst tussen de Stichting Rockacademie, Fontys Hogescholen en de gemeente Tilburg. Zoals vorige week bekend werd, kreeg Tilburg de voorkeur boven Amsterdam als vestigingsplaats voor de rockacademie. Volgens G. van der Born van de Stichting Rockacademie heeft Tilburg betere faciliteiten. De academie krijgt onderdak in het Veemarktkwartier in de stad. Daar wordt op dit moment het Popcluster gebouwd, met verschillende podia voor popmuziek. Welke kosten er gemoeid zijn met de vestiging van de rockacademie is nog niet duidelijk. Als basis is een bedrag genoemd van tien miljoen gulden, maar dat hangt af van de definitieve invulling. Duidelijk is wel dat Fontys Hogescholen en de gemeente Tilburg een bijdrage leveren. Volgens J. van Beusekom van het Nationaal Pop Instituut, een van de initiatiefnemers, kan het daarom goedkoper dan de genoemde tien miljoen. (ANP)