Raadsman stagiaire: geen verhouding

WASHINGTON, 3 MAART. William Ginsburg, de raadsman van Monica Lewinsky, heeft gisteren erkend dat zijn cliënt enkele malen alleen met president Clinton in het Oval Office is geweest. Maar die bezoeken zouden kort zijn geweest en onschuldig van aard.

Het was de eerste maal dat de raadsman reageert op het feit dat de voormalige stagiair tientallen malen het Witte Huis bezocht nadat ze in 1996 was overgeplaatst naar het Pentagon. “Dat ze alleen waren, betekent niet dat ze een verhouding hadden”, zei Ginsburg. Er zou onvoldoende privacy zijn geweest voor “wellustigheden”.

Met deze opmerkingen lijkt Ginsburg vooruit te lopen op de verklaring die Lewinsky zelf gaat geven van haar relatie met de president. De vader van Monica Lewinsky zei gisteren in een vraaggesprek dat zijn dochter weliswaar een bijzondere relatie met Clinton had, maar de details heeft overdreven in de op tape opgenomen gesprekken met haar collega Linda Tripp. “Mijn dochter is een licht ontvlambaar type”, aldus Bernard Lewinsky.

Vandaag wordt naar verwachting voor de grand jury, de geheime kamer van onderzoek die bepaalt of er een strafzaak tegen Clinton moet komen, de 62-jarige Vernon Jordan verhoord. Jordan is een invloedrijke vriend van Clinton die verschillende bedrijven heeft gebeld om een baantje voor Lewinsky te regelen. Zijn getuigenis is van vitaal belang, omdat dat baantje in de ogen van onafhankelijk aanklager Kenneth Starr een verkapte vorm van zwijggeld is. (AP, Reuters)