Quick sluit filialen in Eindhoven en Tilburg

BRUSSEL, 3 MAART. De Belgische keten van hamburgerrestaurants Quick sluit twaalf slecht draaiende vestigingen. Het gaat om twee zaken in Nederland (Eindhoven en Tilburg), zes in Frankrijk en vier in België.

De maatregel is onderdeel van een reorganisatie waarvoor 475 miljoen frank (26 miljoen gulden) is uitgetrokken. Daardoor leed Quick over 1997 een verlies van 287 miljoen frank (16 miljoen gulden), na een nettowinst van 312 miljoen frank in het voorgaande jaar.

In Nederland resteren nog een restaurant in Breda en de vorig jaar november geopende megavestiging in Rotterdam. Quick blijft zijn plannen voor uitbreiding in Nederland en zoekt het daarbij in zaken van het Rotterdamse formaat. Dit jaar komen er restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In 2002 moeten er veertig tot vijftig vestigingen zijn.

De omzet van Quick, onderdeel van het detailhandelsconcern GIB, groeide vorig jaar met 9 procent tot 23,5 miljard frank (1,3 miljard gulden). Daarvan kwam driekwart uit Frankrijk, bijna een kwart uit België en slechts 0,2 procent uit Nederland.

Het aantal vestigingen steeg vorig jaar van 371 tot 385. Daarvan exploiteren franchisenemers er 259. Dit jaar moeten er 28 restaurants bijkomen. (ANP)