Pakistan wint ook tweede hockeyduel

ROTTERDAM, 3 MAART. Pakistan heeft ook het tweede hockeyduel gewonnen in de testserie tegen aartsrivaal India. Twee dagen na de 4-1 zege in Peshawar won de wereldkampioen gisteren in Rawalpindi met 2-1, door treffers van spits Kamran Ashraf en cornerspecialist Sohail Abbas. Het enige doelpunt van India kwam vlak voor tijd op naam van aanvoerder Dhanraj Pillay. Donderdag treffen beide ploegen elkaar in Lahore voor de derde keer.

Shahbaz Ahmad vervulde andermaal een hoofdrol bij zijn tweede optreden sinds zijn terugkeer in de nationale selectie van Pakistan. Al in de achtste minuut etaleerde het lichtvoetige hockeyfenomeen zijn exceptionele gaven. Rond de middencirkel begon hij aan een indrukwekkende solo, waarna hij doelman Subbiah op het verkeerde been zette. In de afronding faalde Shahbaz vervolgens, maar de toon voor de wedstrijd was gezet.

Centrumspits Kamran Ashraf, zaterdag ook al twee keer succesvol, opende de score in de negentiende minuut. Op aangeven van Shahbaz zette hij de thuisploeg aan de leiding. Vlak na rust liep Pakistan verder uit, door een rake strafcorner van de stick van Sohail Abbas.

De korte hoekslag is altijd een van de zwakke punten geweest van het Pakistaanse hockey. Specialist Abbas moet een einde maken aan deze traditie. Bij het komende WK, over ruim twee maanden in Utrecht, hopen de Pakistanen dat hij kan wedijveren met gevestigde namen als de Nederlander Bram Lomans en de Engelsman Calum Giles.

Bij het zeslandentoernooi in Maleisië behaalde Australië gisteren een moeizame overwinning op Nieuw Zeeland, 2-1. Stephen Davies nam beide Australische doelpunten voor zijn rekening nadat Barry Smith in de vijfde minuut The Kiwis aan de leiding had gebracht. Beide landen behoren tot de twaalf deelnemers aan het WK in Utrecht. Australië gaat na twee speelronden ongeslagen aan de leiding, voor Duitsland dat in Ipoh aantreedt met een veredelde B-selectie. Maleisië, Engeland en Zuid-Korea zijn de overige deelnemers.