Oud Geld

Foto: Maria Goos, scenarioschrijfster van Oud Geld, was 'een super gelukkig mens' toen ze voor het eerst de gezichten zag die haar papieren personages gestalte zouden gaan geven. “Ik voel me enorm vereerd met zo'n cast. Het spel, de regie zijn onvoorstelbaar.” Maar ze is ook kritisch. “Aflevering 7, 8 en 9 waren heel goed, maar dan moest je wel eerst door 4, 5 en 6 heen. Die waren beslist nodig om de plotlijnen op te zetten, maar ik was er qua spanning niet zo tevreden mee.

De personages waren er emotioneel veel zwaarder in aanwezig dan ik bedacht had.'' Afgelopen zondag werden er in het gemeentehuis in Leiden opnames gemaakt voor een nieuwe serie Oud Geld die in januari 1999 bij de AVRO te zien is. Op de foto drie 'bankmannen', die nog even worden 'bijgewerkt' vlak voor de opname. Het zijn Splinter, stamvader van de Bussink Bank (Eric van der Donk), commissaris Henk van Veen (Peter Oosthoek) en Meerdink van de Holland Bank (Theo Pont). (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)