Dertien premiers in foto's

DEN HAAG, 3 MAART. Premier Kok heeft vanmorgen in het Algemeen Rijksarchief in Den Haag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het fotoboek Excellente foto's, 13 ministers-presidenten te kijk.

Voor het boek selecteerde Han Mulder 72 foto's van de dertien naoorlogse premiers, te beginnen bij Schermerhorn die achter zijn bureau in het torentje op het Binnenhof stukken leest en daarbij een luxebroodje eet, een schaars artikel kort na de oorlog.

Na Schermerhorn volgen Beel, Drees, onder andere vereeuwigd als hij op 13 juni 1956 in de rij staat van het stemlokaal voor de Tweede-Kamerverkiezingen, De Quay, Marijnen, een eenzame Cals op 14 oktober 1966, de ochtend na de nacht van Schmelzer, Zijlstra, De Jong, Biesheuvel, en Den Uyl die in mei 1973 de zojuist door Ajax gewonnen Europa Cup bewondert, Van Agt, Lubbers en Kok.