Bill Gates

Foto: WASHINGTON - Bill Gates spreekt op Capitol Hill, vestigingsplaats van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, met verslaggevers. De topman van het Microsoft moet zich daar morgen voor de commissie juridische zaken van de Senaat verdedigen tegen beschuldigingen dat het softwarebedrijf misbruik maakt van zijn economische macht. Zoals verwacht maakte Microsoft gisteren bekend dat het contracten met bedrijven die toegang verlenen tot Internet zal aanpassen.

De Europese Commissie had daarop aangedrongen omdat zij vond dat Microsoft deze bedrijven dwong tot het afnemen van zijn programma Internet Explorer waarmee op Internet gesurft kan worden. Op de hoorzitting morgen zal Gates plaatsnemen naast zijn aartsrivalen James Barksdale van Netscape en Scott McNeally van Sun Microsystems. Ook zij zijn naar Washington gekomen om nog eens uit te leggen hoe schadelijk de dominante positie van Microsoft is. (Foto AP)