Barcelona terug aan kop in Spanje

ROTTERDAM, 3 MAART. Barcelona heeft de koppositie in de Spaanse competitie weer overgenomen van Real Madrid. De Catalaanse club won gisteravond met 4-2 van Santander. Barcelona had sinds 1982 niet meer gewonnen bij de bescheiden provincieclub. Trainer Van Gaal moest het stellen zonder de geblesseerde sterspelers Luis Enrique en Guardiola.

De Brazilianen Anderson en Rivaldo maakten ieder twee doelpunten. De laatste heeft inmiddels zestien keer gescoord in de Primera Division. Rivaldo had overigens geluk dat een zware tackle niet werd bestraft met een rode kaart.

Van de drie Nederlandse spelers bij Barcelona kwam alleen doelman Hesp binnen de lijnen. Hij werd in de tweede helft met een geblesseerde enkel vervangen door Busquets. Voorstopper Reiziger mocht na rust even invallen. Bogarde zat op de tribune. Barcelona heeft nu twee punten meer dan de aartsrivaal en bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag komt Real op bezoek in stadion Camp Nou.