Veel chauffeurs van bussen rijden te hard

DRIEBERGEN, 2 MAART. De politie heeft gisterochtend bij controles op vier grensplaatsen 319 chauffeurs van vakantiependelbussen bekeurd wegens het overtreden van de maximumsnelheid. In totaal werden er 707 bussen gecontroleerd. Tien chauffeurs hadden te lang achter het stuur gezeten.

Het was de tweede achtereenvolgende week dat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie controles uitvoerde.

Vorige week werden de bussen gecontroleerd op weg naar het buitenland, gisteren ging het om bussen die in Nederland terugkeerden. Bij de grensovergangen Bocholtz, Venlo, Gennep en Bergh werden de chauffeurs gecontroleerd op het naleven van de rij- en rusttijden, bij Echt, Vught, Duiven en Moergestel stonden radarwagens opgesteld.

Volgens de woordvoerder was de controle in eerste instantie bedoeld om na te gaan of de chauffeurs zich aan de rusttijden houden. Er werden in totaal tien chauffeurs bekeurd die langer hadden gereden dan is toegestaan. “Dat viel ons erg mee. Ook al omdat de overtreders niet heel erg veel te lang achter het stuur hadden gezeten.” Bij de controle van vorige week hadden vier van de 105 chauffeurs te lang gereden.

Anders was het met de snelheid. Veel busbestuurders reden tussen de 85 en 95 kilometer per uur, vijf tot vijftien kilometer te hard. Ook vorige week reed ongeveer de helft van de gecontroleerde bussen harder dan toegestaan.