Twee man aangehouden na bankoverval 't Zand

ALKMAAR, 2 MAART. Een arrestatieteam van de politie heeft zaterdagavond in Alkmaar twee mannen opgepakt die worden verdacht van de bankoverval van vrijdag in het Noordhollandse 't Zand. Bij hun arrestatie, in een snackbar, pleegden beiden verzet, maar er vielen geen schoten. Buiten de snackbar hield de politie een derde man aan, die wordt verdacht medeplichtig te zijn aan de overval.

De verdachten, de 24-jarige Okan O. uit Alkmaar en de 23-jarige Ziya G. uit Den Helder, werden aangehouden na een tip. Vrijdagavond zond de televisie een politiebericht uit met foto's van het tweetal. De plaatselijke kranten toonden zaterdag eveneens afbeeldingen van de twee mannen. O. was bij zijn arrestatie gewapend met een pistool en een pistoolmitrailleur. O. is een bekende van de politie. De politie hoorde hem in november in verband met de vermissing van zijn 19-jarige ex-vriendin Marion van Buuren uit Bergen en haar eenjarig dochtertje Romy. Moeder en kind zijn sinds 8 juli vorig jaar spoorloos. O. is meerdere malen gestraft voor openlijke geweldpleging en mishandeling, ook tegen zijn ex-vriendin. Vorige week dinsdag werd hij uit de gevangenis vrijgelaten. Hij zat vast op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Amsterdam.

De daders beroofden vrijdagmorgen de bank en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Bij de achtervolging namen zij de politie onder vuur. Daarbij raakte een voorbijgangster in Den Helder gewond. Een klopjacht liep in eerste instantie op niets uit.