Twee kinderen zwaar gewond bij autorally

REUSEL, 2 MAART. Bij een autorally in het Brabantse Reusel zijn gisteren twee kinderen ernstig gewond geraakt. Een zesjarig jongetje en zijn zusje van vier, die achter een dranghek stonden, werden aangereden door de slippende auto van een 28-jarige deelnemer.

Beide kinderen werden met een hersenfractuur en hersenbloedingen opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. Later op de avond zijn ze overgebracht naar het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, aldus een woordvoerder van het politiedistrict De Kempen. De toestand van beide kinderen is volgens de politie “kritiek, maar wel stabiel”. Burgemeester A. Demmers-Van der Geest van Reusel liet de race onmiddellijk na het ongeluk stilleggen.

Het ongeval gebeurde om 12.15 uur, toen de deelnemer met zijn Fiat Cinquecento in een slip raakte. In plaats van naar links te rijden, vloog de hevig remmende rallywagen tegen de dranghekken. De auto sleurde een dranghek en de kinderen mee en kwam pas tot stilstand tegen een links van de weg staande auto.

De internationale rally werd verreden onder auspiciën van de Koninklijke Nationale Autosport Federatie en telde mee voor het Europees kampioenschap voor rallyrijders. Volgens de politie voldeed het circuit in Reusel aan alle veiligheidseisen. Zo had de organisatie, het Circuit der Kempen, voor goede afzettingen gezorgd. Er waren overigens weinig toeschouwers naar het evenement gekomen. De politie meldt dat onderzoek van de technische recherche heeft uitgewezen dat de auto, die inmiddels weer is vrij gegeven, geen gebreken vertoonde.

De politie weet nog niet wie aansprakelijk kan worden gesteld voor het ongeluk. “Daar moet de officier van justitie in Den Bosch over oordelen”, aldus de politie-woordvoerder van het district De Kempen.