Selectie; Radio

Opium Radio. Literatuurcriticus Arjan Peters (de Volkskrant) praat met schrijver en dichter Gerrit Komrij. Radio 1, 20.00-22.00u.

De Avonden. Het gesproken uitzicht is van Roel van Duyn, plaatselijk politicus te Amsterdam. Daarna Het Rijk van Humpty Dumpty, het laatste deel van een vierdelige serie over Taoïsme door de Leidse hoogleraar in de Sinologie, Kristofer Schipper. Tegen elf uur De Muziek van Louis Lehmann over de Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama. Tot slot de Metamorphosen van Ovidius, verteld door Krijn ter Braak en vele anderen, onder regie van Peter te Nuyl. Radio 5, 22.02-24.00u.

Supplement: De Klap op de Drieklank. De komende maanden presenteren NPS en VPRO in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht een serie van acht concerten waarmee wordt geprobeerd de plaats van de neo-tonaliteit binnen de eigentijdse muziek te bepalen. Radio 4, 20.00-24.00u.