Schröder

FRANKFURTER ALLGEMEINE

Niemand kan om Schröder heen. Na zijn grote overwinning bij de deelstaatverkiezingen in Nedersaksen wordt de overheersende stemming steeds meer: zo ziet de kandidaat eruit die Kohl in september kan verslaan. [...] Nog nooit heeft een verkiezing in een deelstaat zo Amerikaans, zo theatraal uitgewerkt. Net als bij een voorverkiezing ging het om de keuze van een kandidaat - niet voor Hannover, maar voor Bonn. Het is paradoxaal dat de overwinnaar bij de deelstaatverkiezingen in geval van nog meer successen helemaal niet beschikbaar is voor het ambt van het ambt van minister-president. Maar dat deed geen afbreuk aan het enthousiasme bij de verkiezingen. Schröder, Schröder: dat was de enige boodschap van de campagne in de deelstaat. De concentratie op de persoon moet de kandidaat op twee manieren ten goede komen: in alle peilingen leidt hij niet alleen voor Lafontaine, maar ook voor Kohl.