PerkinsFoods verkoopt aan Greenery

The Greenery, de bundeling van Nederlandse groente- en fruitveilingen, neemt een groot aantal groente- en fruithandelaren over van het Britse bedrijf PerkinsFoods. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 1,285 miljard gulden. Er werken in totaal ongeveer 3.000 mensen.

De over te nemen bedrijven maken deel uit van de Fresh Produce Division van PerkinsFoods. Het gaat onder meer om de im- en exporteurs van groente, fruit en bloemen Hagé International, Den Hollander, Disselkoen en Boom & v.d. Heuvel. Ook distributeur Van Dijk in Delft wordt overgenomen. De tot voor kort zelfstandige bedrijven zijn de afgelopen tijd door PerkinsFoods opgekocht. Perkins stoot nu alle aandelen in de houdstermaatschappij af aan The Greenery.

De dienstenbond CNV voorziet als gevolg van de overname op termijn een fors verlies van werkgelegenheid.