Oud Geld

Foto: Voor wie de aristocratische trekken nog niet herkend had - het gemeentehuis van Leiden leent in de serie Oud Geld zijn marmeren gangen en trappen aan de Bussink Bank. Afgelopen zondag werden daar met figuranten opnames gemaakt voor een nieuwe serie afleveringen die in januari 1999 bij de AVRO te zien zal zijn. Maar de serie wordt op meer bijzondere locaties geschoten. Zo wonen dochter Pup en haar aan verdovende middelen verslaafde muzikant Erik in het huis van een kunstschilder in Amsterdam.

“Daar hebben we een nieuw keukenblok ingezet omdat de twee dat voor hun trouwen krijgen”, vertelt producente Elise van Meeteren van ID TV. Maar het pronkstuk in Oud Geld is natuurlijk het huis van vader en moeder Bussink - een enorme, romantische villa met dito tuin in Aerdenhout. Daar woont in het echte leven een tandarts. “De meubels staan momenteel in opslag. We hebben zijn interieur wat lichter gemaakt.” (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)