Ook Schalken erkent suprematie Pete Sampras

ROTTERDAM, 2 MAART. Pete Sampras heeft gisteren zijn eerste toernooizege in dit jaar behaald, de 53ste in zijn loopbaan. De nummer een van de wereld versloeg in Philadelphia de Zweed Thomas Enqvist in de finale in twee sets, 7-5 en 7-6. In de kwartfinales schoof Sampras achteloos Sjeng Schalken op zij, 6-2 en 6-2.

Venus Williams behaalde de eerste toernooizege in haar loopbaan. In Oklahoma City versloeg de 17-jarige Williams de Zuidafrikaanse Kruger in twee sets, 6-3 en 6-2. Een ronde eerder schakelde Williams met 6-7, 6-2 en 6-3 van de als eerste geplaatste Lindsay Davenport uit.

Jan Siemerink ging in de halve finale van het toernooi in Londen onderuit tegen Cedric Pioline, 6-3 en 7-6. In de eindstrijd was de Fransman vervolgens voor de negende keer de mindere van Jevgeni Kafelnikov, 7-5 en 6-4. Jana Novotna behaalde in de halve finale in Linz tegen de Italiaanse Farina haar 500ste zege in het enkelspel. De 29-jarige Tsjechische boekte tevens haar 20ste toernooi-zege door in de finale de Belgische Dominique van Roost (6-1 en 7-6) te verslaan. (ANP)