Manchester werpt Chelsea ver terug in strijd om titel

ROTTERDAM, 2 MAART. Chelsea heeft moeten afhaken in de race om de Engelse landstitel. De voormalige ploeg van Ruud Gullit verloor zaterdag op Stamford Bridge met 1-0 van lijstaanvoerder Manchester United. Het enige doelpunt kwam op naam van Philip Neville. Het verschil tussen Chelsea en United liep op tot veertien punten. Doelman De Goey moest zijn basisplaats op last van de nieuwe speler-manager Vialli afstaan aan de Rus Kharine.

Blackburn Rovers profiteerde van de nederlaag van Chelsea en klom van de vijfde naar de tweede plaats. Voor eigen publiek wonnen The Rovers met 5-3 van Leicester City, onder meer door drie treffers van topscorer Sutton. De spits bedankte onlangs voor een duel met het nationale B-elftal, tot ergernis van bondscoach Hoddle. Zaterdag gingen stemmen op om Sutton weer in genade aan te nemen.

Arsenal kan Blackburn vanavond van de tweede plaats verdrijven als het wint van stadgenoot West Ham United. Liverpool zakte naar de vierde plaats. The Reds verloren met 2-1 bij Aston Villa, dat afgelopen week manager Little de laan uitstuurde. Assistent-coach Gregory werd aangesteld als diens vervanger. Beide Villa-doelpunten kwamen op naam van aanvaller Collymore, die daarmee wraak nam op zijn voormalige werkgever. Afgelopen zomer kwam de verguisde spits over van Liverpool waar hij in onmin leefde met manager Evans.