Kohnstamm: geen minister voor millenium

DEN HAAG, 2 MAART. Een project-minister die wordt belast met het oplossen van het zogenoemde milleniumprobleem bij computers is overbodig. Dat zei staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken, D66) vanmorgen in reactie op een dergelijk pleidooi van het Kamerlid Wagenaar (PvdA).

Nu is Kohnstamm nog belast met dit dossier. Het milleniumprobleem houdt in dat computers bij de jaarwisseling van 1999 naar 2000 van slag kunnen raken doordat zij het jaar 2000 verwarren met 1900. Wagenaar stelde dit weekeinde in het PvdA-Vlugschrift dat het milleniumprobleem “ook een management-probleem” is, dat “slagvaardiger” aangepakt moet worden door het kabinet. Kohnstamm noemde deze uitspraken “verkiezingszotheid”. Hij zei vanmorgen voor de radio: “Het probleem moeten we namelijk dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar al hebben opgelost.” Het kabinet heeft eerder een 'millenium-platform' in het leven geroepen om de computerproblemen te lijf te gaan.