Groote Lindt: 0 uit 18

Voetbalvereniging Groote Lindt maakt zich op voor een terugkeer naar de eerste klasse. De zaterdagamateurs uit Zwijndrecht verloren dit weekeinde in de Hoofdklasse A voor de achttiende opeenvolgende keer een competitiewedstrijd. Als het thuisduel tegen nummer twee Katwijk aanstaande zaterdag ook verloren gaat, is Groote Lindt officieus gedegradeerd. Secretaris L. Alderliesten verwacht minstens zeshonderd toeschouwers op sportpark Bakestein, maar een verrassing lijkt uitgesloten. “We geloven wel in sprookjes, maar grote wonderen zijn uitgesloten.”

Wat is de belangrijkste oorzaak van de slechte resultaten?

Alderliesten: “U moet niet vergeten dat wij in een tijdsbestek van vijf jaar uit de vierde klasse zijn gekomen. Bijna alle spelers zijn meegegroeid en hebben blijkbaar hun plafond bereikt. U kunt er veel of weinig over schrijven, maar op dit niveau komen ze duidelijk zichzelf tegen. Op essentiële punten schieten we tekort. Scoren is een groot probleem. Maar het veldspel is soms best aardig om naar te kijken. We hadden zeker een paar gelijke spelen verdiend. Zoals tegen Hoek en Excelsior Maassluis.”

Kunt u de spelersgroep een gebrek aan inzet verwijten?

“Het heeft geen zin om kwaad, boos of verdrietig te worden. De jongens stropen elke week de mouwen op. Als je laatst de wedstrijd tegen Quick Boys hebt gezien, kun je als bestuur alleen maar respect tonen. De hele tweede helft waren ze de betere ploeg. Jammer, dat je dan toch met lege handen staat.”

Hoe denkt het bestuur over het functioneren van de steeds verliezende coach Peter de Haan?

“Een ongeschreven wet in de voetballerij luidt dat een trainer na achttien nederlagen de schuld krijgt. Wij kijken daar anders tegenaan. Het woord 'schuld' is niet op zijn plaats. De hele ploeg komt kwalitatief tekort en dan staat een trainer machteloos. Toch zijn wij van mening dat we volgend seizoen met een schone lei moeten beginnen. Dat is voor alle partijen beter. We gaan trouwens in goede harmonie uit elkaar.”