Website

Theo van Gogh en Paul de Leeuw hebben enige overeenkomsten. Zo zijn ze beide talkshowpresentator, hielden ze zich beiden bezig met filmprojecten en zijn ze allebei controversieel. Dat het daarbij blijft, blijkt uit hun websites: die verschillen totaal van elkaar.

Paul de Leeuw maakte de zijne om tegemoet te komen aan het publiek dat de songteksten miste bij zijn laatste cd 'Lief'. Op deze site zijn logischerwijs voornamelijk songteksten te vinden, naast een overzicht van eerder uitgekomen cd's en een zeer onvolledige biografie waarin alleen vermeld wordt dat hij een talkshow presenteert en een nieuwe cd heeft gemaakt. Programma's als 'De schreeuw van de Leeuw', 'Seth en Fiona', 'Liefdeslijn' en 'Snelbinder' worden achterwege gelaten. Behalve weinig informatief is de site van de Leeuw alles behalve interactief: een e-mailen versturen is niet eens mogelijk.

Theo van Gogh lijkt het juist te doen om reacties per e-mail. In de online column 'De gezonde roker' schrijft Van Gogh sinds januari dit jaar wekelijks over allerlei controversiële onderwerpen als het koningshuis, de affaire rond het IOC en het censureren van 'Mein Kampf'. De surfer wordt vervolgens uitgenodigd om per e-mail 'te slijmen of te schelden' en te reageren op zijn stukken. Hun reacties worden op de site geplaatst en zijn, aldus een bezoeker “een verademing tussen al dat welgemeende seksueel gefrustreerde popie technogeleuter op het Nederlandse Internet”. Van Gogh biedt geïnteresseerden bovendien de service zich te abonneren op een nieuwsbrief. (www.pauldeleeuw.nl) en (www.theovangogh.nl)