Van Aartsen naar Oost-Europa

DEN HAAG, 28 FEBR. Landbouwminister Van Aartsen brengt eind maart een bezoek aan Rusland, Georgië en Oekraïne, samen met ruim dertig vertegenwoordigers van het Nederlands landbouwbedrijfsleven.

In Moskou ontmoet de bewindsman zijn Russische collega Khlystun en premier Tsjernomyrdin. Later spreekt Van Aartsen in de Georgische hoofdstad Tblisi president Sjevardnadze en Landbouwminister Gulua. In Kiev tenslotte ontmoet hij naast de Landbouwminister van de Oekraine ook vice-premier Tigipko.

Rusland is de laatste jaren buiten de EU na de Verenigde Staten de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse agrarische produkten. Vorig jaar bedroeg de agrarische uitvoer daarheen ongeveer 2 miljard gulden. Dat is bijna 60 procent van de totale Nederlandse uitvoer naar de Russische Federatie. Georgië en Oekraïne zijn minder belangrijk. (ANP)

Naar de rector, om te vertellen dat ik volgend schooljaar een dag in de week voor het CITO werk. Hij is blij, voor mij, en niet blij, want ik moet een hele dag uitgeroosterd worden terwijl er maar een halve dag wordt vergoed.