Stanley Franker vertrekt bij tennisbond

HILVERSUM, 28 FEBR. Stanley Franker stapt op bij de tennisbond. Voor de voormalige bondscoach, die eind vorig jaar plaatsmaakte voor Michiel Schapers, kon geen passende nieuwe functie worden gevonden. Franker was bezig aan zijn twaalfde jaar in dienst van de KNLTB. Zijn jaarcontract ging op 1 oktober automatisch in. Het bestuur van de tennisbond had de opzegtermijn van drie maanden laten verstrijken.

Bondsvoorzitter Ruurd de Boer wilde dat Franker zich zou bezighouden met de marketing. “Hij heeft in de loop der jaren ongelooflijk veel contacten opgebouwd. Op dat gebied moet-ie zich verdienstelijk kunnen maken”, liet De Boer zich eerder ontvallen.

Frankers topsport hart ging uit naar een technische functie. Die had De Boer niet voor hem. De nieuwe bondscoach Michiel Schapers duldt geen baas boven hem. “Daarbij hebben we Hemmes voor de vrouwen en met Wijnhoud en Laudin twee assistenten. Voor de jeugd is Annemiek de Jong aangesteld als coördinator. Met die structuur zijn we tevreden”, aldus De Boer. (ANP)