Selectie; Televisie; Zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof. Waar moet de kiezer met zijn linkse stem naartoe? Een debat tussen Jan Pronk van de PvdA, Paul Rosenmöller van GroenLinks en Jan Marijnissen van de SP. Ned.3, 12.05-13.00u.

Spreekuur. Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen beantwoordt minister Hans Dijkstal vragen van kijkers. Maandag, Ned.2, 15.00-15.54u.

DOCUMENTAIRE

De Macht van de Pausen. De KRO neemt een kijkje achter schermen van kerkelijke macht in Rome. Vandaag: Waarom zweeg Pius XII over de oorlogsmisdaden van de nazi's? Ned.1, 15.00-15.30u.

Klimaat in Beeld. Nieuwe serie over het weer, gepresenteerd door Erwin Kroll, behandelt de vraag hoe het klimaat de afgelopen 300 miljoen jaar veranderd is. Ned.1, 17.30-17.45u.

Noorderlicht: Hartaanvallen en bacteriën. Is het mogelijk om hartaanvallen te voorkomen met antibiotica? Elke arts zal deze vraag ontkennend beantwoorden. Toch lijkt in dat idee verandering te komen. Ned.3, 20.00-20.30u.

Jimi Hendrix. Documentaire over de totstandkoming van het album Electric Ladylands, met onder meer interviews met artiesten, producers en technici, aangevuld met humoristische anekdotes. Bel.2, 20.30-21.20u.

Mad Cows and Englishmen. Reportageserie over de geschiedenis van BSE, die zich bij mensen openbaart in de vorm van de Creutzfeld-Jakob-ziekte. BBC2, 21.05-22.00u.

De Keuze van Dekeyser - De Chamanov Colonne. Documentaire-serie gaat vandaag over een honderdtal zware Russische tanks dat samen met zijn bemanning moeizaam op weg is door het zompige landschap van Tsjetsjenië, op zoek naar Tsjetsjeense verzetsmensen. Bel.2, 21.20 22.15u.

The entertainment biz. Reportageserie met een blik achter de schermen van de wereld van het amusement. Vandaag over de sterren die ervoor zorgen dat er astronomische bedragen kunnen omgaan in de grote filmstudio's. BBC2, 22.30-23.20u.

AMUSEMENT

C-Majeur. Serie van vier gesprekken met bekende Nederlanders waarin de vraag centraal staat welke rol muziek in hun leven speelt. Vandaag: Gerda Havertong. Voor de komende weken staan nog Annemarie Jorritsma, bisschop Muskens en de ambassadeur van Zuid-Afrika, Carl Niehaus op het programma. Ned.1, 19.00-19.50u.

Nieuwe ochtendprogrammering SBS6. Vanaf maandagochtend komt SBS6 met een geheel nieuwe ochtendprogrammering van 09.50-10.40u. Op het programma staan de comedies Cybill (met Cybill Shepherd) en The Jeff Foxworthy Show en de talkshow The Susan Powter Show vanaf 11.35 uur.

FILM

The Amazing Dobermans (Byron Chudnow, 1976, VS). Komedie met Fred Astaire als bijbelvaste ex-gevangene die met behulp van vijf Doberman pinchers een afperser dwarszit. Duur vervolg op eerdere Doberman-films als The Doberman Gang en The Daring Dobermans. SBS6, 12.15-13.55u., onderbroken door reclame.

Die Zürcher Verlobung (Helmut Käutner, 1957, West-Duitsland). Komedie in de serie 'Das was der Deutsche Film'. Tandartsassistente wordt verliefd op patiënt, schrijft er een verhaal over en stuurt het op naar filmmaatschappij. Duitsl.2, 13.30-15.15u.

Coyote Summer (Matias Alvarez, 1996, VS). Avonturenfilm. Saaie vakantie van meisje bij oom en tante verandert in spannend avontuur als ze de diefstal van een kostbaar paard moet zien te voorkomen. Belg.1, 13.50-15.20u.

. Salut cousin! (Merzak Allouache, 1996, Frankrijk/ Algerije/ België, Luxemburg). Vaardige komedie over zogeheten 'tweede generatie' Algerijnen in Parijs van naar Frankrijk uitgeweken regisseur Allouache. Algerijnse plattelandsjongen raakt verdwaald in Parijs als hij koffer met spullen op moet halen voor louche werkgever. Vol subtiele verwijzingen naar politieke situatie en migrantenproblematiek. Ned.3, 14.00-15.39u.

The Adventures of Baron Munchausen (Terry Gilliam, 1989, Groot-Brittannië/Duitsland). Groots opgezette spektakelfilm van voormalig Monty Python-animator Gilliam naar de verhalen van G.A. Bürger en de tekeningen van Gustave Doré. De vermaarde baron beleeft fantastische avonturen terwijl hij de bevolking van een belegerde stad probeert te helpen. SBS6, 14.25-16.25u.

Follow Me, Boys! (Norman Tokar, 1966, VS). Padvinderskomedie uit de Disney-stal. BBC1, 15.20-17.30u.

Das letzte Rezept (Rolf Hansen, 1951, West-Duitsland). Melodrama over aan morfine verslaafd danseresje. Duitsl.3-West, 20.15-21.45u., zwart-wit.

Tom Horn (William Wiard, 1979, VS). Een na laatste film met Steve McQueen over historische premiejager. RTL5, 20.30-22.20u.

Outbreak (Wolfgang Petersen, 1995, VS). Viroloog Dustin Hoffman bindt zinderende strijd aan met dodelijk virus dat de bevolking van de VS dreigt uit te roeien. Thriller werd gebaseerd op de gebeurtenissen rond het Ebola-virus dat in de jaren tachtig en toevalligerwijs ook in 1995 in Zaïre de kop op stak. Veronica, 21.00-23.15u.

Highlander (Russell Mulcahy, 1986, VS). Historische avonturenfilm met science fiction ambities. Onsterfelijke helden met elkaar in gevecht om de titel 'laatste der onsterfelijken'. Neurotische soundtrack van de popgroep Queen. Met Christopher Lambert en Sean Connery. SBS6, 21.45-23.54u.

. Jugofilm (Goran Rebic, 1996, Duitsland). Ned.3, 22.30-23.54. Zie Film-vooraf.

. All that Heaven Allows (Douglas Sirk, 1955, VS). Een en al kommer en kwel in deze klassieke tearjerker van meester van het melodrama Douglas Sirk. Onsterfelijk duo Rock Hudson en Jane Wyman spelen de hoofdrollen in deze film over de onmogelijk liefde tussen tuinman en schatrijke weduwe. Omgeving reageert geschokt. BBC2, 23.20-0.50u.

Rambling Rose (Martha Coolidge, 1991, VS). Psychologische coming-of-age film. Vrijgevochten en ongeremd dienstmeisje met onduidelijk verleden gooit met haar ontluikende seksualiteit familieleven overhoop en brengt zowel vader (Robert Duvall) als zoon (Lukas Haas) het hoofd op hol. Laura Dern is erg mooi als de aantrekkelijke en onaangepaste Rose, maar net niet meer jong genoeg om haar naïviteit geloofwaardig te maken. Derns moeder Diane Ladd speelt vrouw des huizes. Gebaseerd op de jeugdherinneringen van Calder Willingham, die ook het scenario voor The Graduate schreef. BBC1, 1.00-3.00u.

The Reckless Moment (Max Ophüls, 1949, VS). Sociaal drama over moeder die er alles voor overheeft om kind te redden. Aanklacht tegen Amerikaanse moraal en klassenmaatschappij. BBC2, 1.20-2.50u.