Selectie; Radio; Zondag

De andere Wereld van Zondagmorgen. Een gesprek met Lambert van Gelder, die na 31 jaar afscheid neemt als hoofdredacteur van het tijdschrift De Bazuin. Radio 1, 07.07-08.00u.

O.V.T. Aandacht voor de geschiedenis van de Socialistische Partij, naar aanleiding van de opmars van de SP in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag 4 maart aanstaande. Verder een gesprek met Igor Cornelissen over zijn deze week te verschijnen boek Raamgracht 4, mooie Jaren bij het Weekblad. Dit tweede deel van zijn memoires gaat over zijn jaren bij Vrij Nederland. Ten slotte, om 11.15 uur de Spoor-Terug-Documentaire, getiteld Kapers, Kooplieden en Kolonisten. Een elfdelige serie over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie en de Atlantische handel in de zeventiende en achttiende eeuw. Vandaag: De Zilvervloot - 1628. Radio 1, 10.00-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Een speciale uitzending, live vanuit Antwerpen. Daarin onder meer een debat over de Belgische politieke cultuur na de parlementaire onderzoekscommissies, met o.a. Yves Desmet, hoofdredacteur van De Morgen en Jos Geysels van Agalev/De Groenen. Ook een gesprek over migrantenpolitiek en strategieën tegen het Vlaamse Blok met Fatima Bali. Radio 5, 13.08-15.00u.

Ophef en Vertier. Vandaag o.a. een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijver Etienne van Heerden over zijn pas verschenen roman Kikuyu. Verder zanger Bill van Dijk over de musicalproductie Nelson - over het leven van liedjesschrijver Harry Nilsson -; regisseur Matthijs Rümke over de voorstelling Vader en Zoon door het Theater van het Oosten; en een discussie over recensenten, kritieken en ingegriteit met Rob Schouten, literair recensent van Trouw en Vrij Nederland, Kester Freriks, theatercriticus van NRC Handelsblad, en Roeland Hazendonk, muziekrecensent van De Telegraaf. Radio 5, maandag, 14.00-16.00u.