Selectie; Radio; Zaterdag

De wortels van het kwaad. Laatste aflevering van een twaalfdelige serie over de nieuwe generatie cabaretmakers. Mumtaz Jafri, Hetty Feteris, Frank van Pamelen en Maarten van Roozendaal vertellen waar ze aan willen werken in de toekomst en wat ze willen veranderen. Radio 5, 15.02-15.30u.

De Nederlanden. Composities van Peter Schat (1935), The Food of Love en De Hemel, twaalf symfonische variaties, opus 37, uitgevoerd door het Noord-Nederlandse Orkest onder leiding van Richard Dufallo. Radio 4, 17.02-18.15u.

Avondconcert. Opnamen van Berlioz' opera Romeo en Julia gebaseerd op de tekst van Emile Deschamps naar het verhaal van William Shakespeare, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Valery Gergjev. Omstreeks 21.30 is Arnold Schonbergs komische eenakter Von Heute auf Morgen te horen. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Optredens van en gesprekken met de Nits, Flaick, de Vlaamse cabaretier David Dermez en de popgroep P'etra. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. De muziek van Georges Brassens wordt door chansonniers van dit moment herontdekt. Verder o.a. filmmuziek uit films met Catherine Deneuve en uit Duitsland een nieuw album van Herman van Veen. Ook een aantal winnaars van de Grammy Awards. Radio 1 & 2, 0.02-02.00u.

. Salut cousin! (Merzak Allouache, 1996, Frankrijk/ Algerije/ België, Luxemburg). Vaardige komedie over zogeheten 'tweede generatie' Algerijnen in Parijs van naar Frankrijk uitgeweken regisseur Allouache. Algerijnse plattelandsjongen raakt verdwaald in Parijs als hij koffer met spullen op moet halen voor louche werkgever. Vol subtiele verwijzingen naar politieke situatie en migrantenproblematiek. Ned.3, 14.00-15.39u.

. Salut cousin! (Merzak Allouache, 1996, Frankrijk/ Algerije/ België, Luxemburg). Vaardige komedie over zogeheten 'tweede generatie' Algerijnen in Parijs van naar Frankrijk uitgeweken regisseur Allouache. Algerijnse plattelandsjongen raakt verdwaald in Parijs als hij koffer met spullen op moet halen voor louche werkgever. Vol subtiele verwijzingen naar politieke situatie en migrantenproblematiek. Ned.3, 14.00-15.39u.