JAAP TER HAAR 1922-1998; De ideale leraar

Jaap ter Haar, die donderdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Laren overleed, was een schrijver met wie je een hele jeugd toekon. De generatie die in de jaren zestig en zeventig opgroeide, luisterde als peuter naar de hoorspelen van Saskia en Jeroen, verslond als scholier Boris en Grote sagen van de donkere middeleeuwen, en ontwikkelde historisch besef met klassieke romantiseringen als De Franse revolutie en Geschiedenis van de Lage Landen. Zonder Ter Haar waren er de afgelopen decennia misschien minder studenten geschiedenis zijn geweest.

Bronco Billy (Clint Eastwood, 1980, VS). Lichtgewicht-komedie met Clint Eastwood als kindervriend en spullebaas van een Wildwestkermis. Met Sandra Locke als verwende erfgename. RTL5, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.