Europese Kampioenschappen Atletiek in Barcelona

Er viel op de eerste dag van de Europese kampioenschappen in Valencia op maar één onderdeel een beslissing. De Poolse Urszula Wlodarczyk werd op de vijfkamp Europees kampioene. De jeugdige Nederlandse atletes Saskia Meijer en Ottelien Olsthoorn werden respectievelijk negende en elfde. Beiden boekten met hun puntentotaal een persoonlijk record.

Vier andere Nederlandse debutanten hielden gisteren geen stand. Bij het polsstokhoogspringen haalden Rens Blom en Monique de Wilt de finale niet. De Wilt begon bij 3,80 meter met springen, maar haalde deze hoogte niet.

Op de 60 meter mannen strandde Dennis Tilburg in de eerste ronde. Hij werd in zijn serie vijfde. Zijn tijd van 6,71 was eenhonderdste boven zijn persoonlijk record. Johan de Koning werd op de 1500 meter laatste in zijn race en liep ruim vier seconden boven zijn beste tijd.

    • Hans Klippus