Winst Furness stijgt naar 7,5 miljoen gulden

Het beursgenoteerde bedrijf HIM Furness (autodealers, havenbedrijven en logistiek) heeft vorig jaar de winst opgevoerd tot 7,5 miljoen gulden.

In 1996 bedroeg de winst nog 4,2 miljoen gulden. De dealerbedrijven, die vorig jaar het dealerschap voor Alfa Romeo en Fiat verwierven, hadden een groot aandeel in de groei.

Een bijdrage van 10 miljoen gulden van het voormalige moederbedrijf Pakhoed om Furness als zelfstandige onderneming op weg te helpen, deed het eigen vermogen van Furness groeien tot 72 miljoen gulden.

De muzikale inhoud is dezelfde gebleven: bewerkingen van geluiden - afkomstig van muziekinstrumenten, van de stad, de menselijke stem of uit andere bronnen - tot composities. Concreet, legt hij uit, is de muziek omdat hij bestaat op de door hem vervaardigde band. Abstract is de traditionele muziek, die van Beethoven laten we zeggen, die sinds de dood van de componist alleen nog maar op blad bestaat, en die dan telkenmale door musici naar eigen goeddunken wordt nagemaakt.