WANGEDRAG 3

De Amerikaanse acteur Robert de Niro heeft gezworen dat hij nooit meer een voet op Franse bodem zal zetten. De Niro is 'voorbij het punt van woede' over het 'wangedrag' van de Franse overheid, zo liet hij dinsdag weten in een interview met het Franse dagblad Le Monde. Twee weken geleden werd De Niro door zes politiemannen uit zijn hotel in Parijs gehaald om negen uur te worden ondervraagd over een prostitutieschandaal.

De Niro, wiens naam in een adressenboekje van een van de gearresteerde prostituees voorkwam, ontkent elke betrokkenheid bij het schandaal. “Ik heb nooit betaald voor seks”, zei De Niro. “En al heb ik dat wel gedaan, dan heb ik nog geen misdaad begaan. Ik zal nooit meer naar Frankrijk terugkeren.”

De Niro wil nooit meer iets te maken hebben met het jaarlijkse Filmfestival in Cannes. Verder kondigde hij aan dat hij zijn Legion d' Honeur, de onderscheiding die hij vorig jaar nog van de Franse staat kreeg, zo spoedig mogelijk zal terugsturen. “Ik heb geen enkele reden om waarde te hechten aan zo'n ding dat afkomstig is van een land dat spot met zijn eigen motto 'Liberté, egalité et fraternité'.”