WANGEDRAG 2

Leden van de Britse popgroep Oasis hebben zich tijdens een vlucht van Hongkong naar Australië ernstig misdragen. Een van de andere passagiers van het vliegtuig van Cathay Pacific, Julie Dawkins, zei dat vooral Oasis-zanger Liam Gallagher vervelend was. “Hij gooide een krant op me en bekogelde mijn man met een handdoek”, zo omschreef Dawkins het wangedrag.

Verder zou Gallagher hebben gevloekt en geschreeuwd in de business class van het vliegtuig en ook zouden de leden van Oasis iets hebben gerookt dat volgens Dawkins 'in ieder geval geen tabak was'. Noel Gallagher, broer van Liam en componist-gitarist van de groep, zei allemaal niets van het kabaal gemerkt te hebben. “Ik lag te slapen en heb hooguit door mijn gesnurk voor overlast gezorgd”, zei hij.

Cathay Pacific wil voortaan een garantie van de Oasis-leden dat zij zich 'volwassen zullen gedragen' voor ze in een toestel van de vliegtuigmaatschappij worden toegelaten. In januari zei Liam Gallagher in een interview nog dat hij klaar was voor een rustig bestaan met zijn kinderen en zijn vrouw, de zingende actrice Patsy Kensit.