WANGEDRAG 1

De Amerikaanse actrice Pamela Anderson wil scheiden van haar man, de Amerikaanse hardrockmusicus Tommy Lee. Lee is woensdag gearresteerd wegens mishandeling van zijn vrouw Pamela Anderson. Anderson, die bekend is geworden als de in badpak gehuld actrice in de populaire tv-serie Baywatch, had de hulp van de politie in Malibu (Los Angeles) ingeroepen, nadat ze door haar man was belaagd. “Ze had een gebroken vingernagel en een beetje rode plek op haar rug”, aldus politiewoordvoerster Angie Prewett.

Tommy Lee, lid van de hardrockgroep Mötley Crüe, moest een borgsom van 1 miljoen dollar betalen om vrij te komen. Dit is tweemaal zo veel als de normale borgsom, omdat Lee zijn vrouw sloeg in de twee jaar proeftijd die de rechter hem had opgelegd na een andere veroordeling wegens mishandeling. In september 1996 had Lee een man aangevallen die het echtpaar Lee-Anderson bij het verlaten van een nachtclub in Los Angeles had gefilmd. Lee werd toen veroordeeld tot onder meer 200 uur dienstverlening.

“Pamela is van plan haar volledige medewerking te verlenen aan de vervolging van haar man en zal zich tot de officier van justitie en alle andere geëigende gezagsdragers wenden om haarzelf en haar twee kinderen te beschermen”, zei Marleah Leslie, de woordvoerster van Pamela Anderson. In december vorig jaar beviel Anderson van een tweede zoon, Dylan Jagger Lee. Anderhalf jaar eerder kreeg het echtpaar Anderson-Lee hun eerste zoon, die de naam Brandon kreeg. Tussen de twee bevallingen door begon Anderson een echtscheidingsprocedure, maar zette deze later weer stop, nadat ze had besloten Lee 'van zijn drankprobleem af te helpen.'