Viacom boekt flink lagere winst

NEW YORK, 27 FEBR. Het Amerikaanse mediaconcern Viacom, onder meer eigenaar van de tv-zender MTV en de filmmaatschappij Paramount, heeft over 1997 een forse winstval geïncasseerd van 1,25 miljard naar 794 miljoen dollar. Dat komt grotendeels door boekverliezen van 245 miljoen dollar door gestaakte activiteiten. De omzet steeg van 12,08 miljard 13,21 miljard dollar. Topman Redstone toonde zich optimistisch over 1998. Paramount zal de vruchten plukken van de film Titanic. (AP)

Bröcheler praat vrolijk door over Fricka die hij niet durft te verliezen en zijn dochter Brünnhilde van wie hij zo houdt. Hij is zo met zijn hoofd bij zijn werk dat hij, soms in één zin, heen en weer springt tussen ik John en ik Wotan, zodat je goed moet opletten over wie hij het nou eigenlijk heeft. “Het zwakke in Wotan spreekt me het meest aan”, zegt hij. “Als god is hij in staat om Siegmund te laten vermoorden. Brünnhilde wil hij streng straffen, maar dan merkt hij opeens dat hij het niet kan. De liefde voor haar wint het van zijn woede.”