Snelgroeiend Tas wil een beursnotering

De Tas Groep uit Baarn wil nog dit jaar een notering op de Amsterdamse effectenbeurs. Om snel te kunnen blijven groeien, werft de specialist in geautomatiseerde informatievoorziening zijn personeel in showrooms van autodealers.

Het bedrijf gaf geen winstcijfers prijs maar liet weten dat het in 1997 een omzet van 120 miljoen gulden behaalde. In 1996 was dat “ergens tussen de zeventig en tachtig miljoen”. Tot het jaar 2000 rekent Tas op een jaarlijkse groei van 30 procent. Het aantal personeelsleden moet alleen al in 1998 groeien van 950 naar ongeveer 1500.

Baldessari: “Je kunt iemand niet leren hoe hij kunst moet maken, maar studenten moeten wel weten wat kunstenaars denken en doen. Kunstenaars zijn geen superwezens die van hogerop iets meedelen. Kunst maken is niet iets mysterieus, maar komt voort uit experimenteren. Je moet leren begrijpen wat fouten maken is, want wanneer iets mis gaat wordt het interessant. Ik heb op Calarts studenten gezien die zich zo panisch afvroegen of ze wel het goede soort theoretische of politieke werk maakten, dat ze niets tot stand brachten. Je moet dom durven zijn om kunst te kunnen maken.”