Procedurefout vertraagt introductie Unit4

De beursintroductie van het kleine softwarebedrijf Unit 4 heeft vanmiddag vertraging opgelopen wegens een foutieve openingsprocedure.

Het fonds zou vanmiddag om half een met een introductieprijs van 24 gulden per aandeel een notering krijgen. Een paar minuten na aanvang noteerde het aandeel 28 gulden. Na het opmerken van de fout zijn de eerste transacties teruggedraaid. Om twee uur zou de handel in aandelen Unit 4 worden herstart.

Het bedrijf heeft 550.000 nieuwe aandelen uitgegeven en 1,8 miljoen stukken herplaatst.

Volgens MeesPierson, de bank die de beurgang begeleidde, was de inschrijving vijftien maal overtekend.

De platenfirma Philips was met dit idee gekomen toen voor de heruitgave van de Messe een nieuwe, digitale mastertape werd vervaardigd. De Messe, een verzameling van vijf stukken, gebaseerd op wat in de jaren zestig beat-muziek heette, was een van de eerste hits op het gebied van serieuze contemporaine muziek, nog voordat in de jaren zeventig Philip Glass op de proppen kwam. De gedachte was dat de nieuwe cd van het originele werk, en de remixes van jonge artiesten die Henry als voorbeeld en roerganger beschouwen, elkaar wederzijds commercieel konden bevruchten. De meester constateert met grimmige voldoening dat er van zijn versie vorig jaar meer zijn verkocht dan van de remixes.