Korda meldt zich met rugblessure af voor toernooi Rotterdam

ROTTERDAM, 27 FEBR. Petr Korda heeft zich afgemeld voor de jubileum-editie van het tennistoernooi in Rotterdam. De Tsjechische winnaar van de Australian Open liep gisteren in Londen een rugblessure op. Door de afzegging van Korda is 'eerste reserve' Paul Haarhuis verzekerd van een startbewijs.

Korda verloor gisteren in Londen in twee sets van de ongeplaatste Fransman Cedric Pioline: 6-3 6-3. Na afloop klaagde hij over pijn in de rug. De nummer twee van de wereldranglijst heeft wel vaker last van de rug. In 1995 was hij lange tijd uitgeschakeld en onderging hij een hernia-operatie. Met zijn uitschakeling in Londen verspeelde de 30-jarige Korda zijn kans de Amerikaan Pete Sampras te passeren op de wereldranglijst.

In sportpaleis Ahoy' zou Korda de nummer één van de plaatsingslijst zijn. De organisatie heeft Nicolas Escude aan de voorlopige deelnemerslijst toegevoegd. De 21-jarige Fransman baarde tijdens de Australian Open opzien door de halve finales te halen.

De Canadese qualifier Sebastien Lareau heeft in de tweede ronde van het toernooi van Philadelphia verrassend de als vijfde geplaatste Amerikaan Jim Courier uitgeschakeld. De 23-jarige Lareau, nummer 140 van de wereld, had daarvoor twee sets nodig: 7-6 7-5. Haarhuis sneuvelde eveneens in de tweede ronde. De Eindhovenaar was niet opgewassen tegen de Zuid-Afrikaan Grant Stafford (6-3 6-4).

In Oklahoma bereikten de zusters Williams beiden de kwartfinales. Venus, als derde gerangschikt, was met 6-1 6-3 in 56 minuten veel te sterk voor Mariaan de Swardt uit Zuid-Afrika. Haar twee plaatsen lager geplaatste zus Serena deed het tegen de Australische Annabel Ellwood met dezelfde cijfers zes minuten sneller.