Gezinsvoogd voor jongens Lelystad na dood peuter

LELYSTAD, 27 FEBR. De kinderrechter heeft twee negenjarige jongens in Lelystad, die mogelijk waren betrokken bij de dood van de driejarige peuter Daisy, op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming onder voorlopig toezicht van een voogdij-instelling gesteld.

Een gezinsvoogd krijgt hierdoor tijdelijk mede-gezag over de twee. De Raad had om de maatregel gevraagd wegens de explosieve situatie in de buurt waar zowel de jongens als de familie van het overleden meisje wonen. De peuter kwam 5 februari in een sloot terecht en overleed drie dagen later. De twee jongens werden aangehouden, verhoord en weer vrijgelaten. Over hun precieze rol heeft justitie geen mededelingen gedaan. Buurtbewoners proberen de jongens en hun gezin met een handtekeningenactie uit Lelystad weg te krijgen. Politie en Raad hebben de zaak nog in onderzoek.